logo
 

Rosberg verliest leidersplaats in het WK: “Er is nog een lange weg te gaan”

24 juli 2016 — Nico Rosberg verloor door de overwinning van teamgenoot Lewis Hamilton de leidersplaats in de wk-tussenstand. De Duitser maakt zich echter geen zorgen.


Sinds het begin van het seizoen stond Nico Rosberg aan de leiding in de wk-tussenstand maar de Duitser moest vandaag de overwinning aan teamgenoot Lewis Hamilton laten. Daardoor moet Rosberg ook de leidersplaats in de wk-tussenstand uit handen geven.

Rosberg mocht van op de polepositie vertrekken maar moest bij de start meteen de leiding in de race uit handen geven.

“De race werd toen al beslist,” aldus Rosberg. “Mijn start was ‘OK’ maar iets minder goed dan die van Lewis en Daniel Ricciardo. Daniel vertrok erg goed en Lewis zat langs de binnenkant van de bocht waardoor ik het moest afleggen in de eerste bocht. Alles zat plots dicht op elkaar waardoor ik even van het gas moest.”

“Ik was uiteindelijk blij dat ik Daniel buitenom de tweede bocht opnieuw kon passeren. Vervolgens kon ik druk uitoefenen op Lewis maar het is hier zo goed als onmogelijk om in te halen.”

Door de overwinning van Hamilton komt de Brit ook voor het eerst dit seizoen aan de leiding in de wk-tussenstand. Daarover maakt Rosberg zich echter geen zorgen.

“Het is allemaal erg close. Tot dusver verliep het seizoen erg goed. Tot nu toe was er een goede strijd tussen mij en Lewis. Ik ben niet bezig met het tellen van punten, zoals ik altijd al heb gezegd. Er is nog een lange weg te gaan en alles is nog mogelijk.”

“Ik wil me focussen op het winnen van races. Dat is wat ik ook vandaag wou doen, winnen. Dat is jammer genoeg niet gelukt, aangezien ik in de eerste bocht reeds verloor. Nu moet ik mijn focus verleggen naar Hockenheim. Het is mijn thuisrace en ik kijk er echt naar uit om daar te racen en te proberen winnen,” blikt Rosberg al meteen vooruit naar volgend weekend.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Nico RosbergMercedes

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België