logo
 

Rosberg niet aangedaan door boegeroep

24 augustus 2014 — Nico Rosberg werd allesbehalve warm onthaald op het podium van Spa-Francorchamps na zijn tweede plaats in de GP van België. image

Interviewer Eddie Jordan voelde zich op een gegeven moment genoodzaakt om te proberen de fans te bedaren. Rosberg werd immers op een hoop boegeroep ontvangen wanneer Jordan zijn naam uitriep voor de podiumceremonie. Rosberg zelf beweert echter niet echt aangedaan te zijn door het gedrag van het publiek.

“Ik begrijp hen, want het waren Britse fans.” reageert de Duitser achteraf. “Toch is het geen plezant gevoel voor mij. Ik vraag enkel dat ze zich goed zouden voorbereiden alvorens dit soort mening naar buiten te brengen. Ze zouden bijvoorbeeld het reglement eens kunnen doornemen en de gedragscode tussen rijders proberen te begrijpen.”

“Hoe dan ook, het waren enkel de Britse fans, de rest was dolblij omdat ze een spectaculaire race gezien hebben. Uiteraard was het voor ons als team een tegenvaller vandaag.”

Op de klaarblijkelijke beschuldigingen van Toto Wolff en Niki Lauda wenste Rosberg echter nog niet te reageren. “Ik heb momenteel geen mening. Ik weet ook niet wat Toto en Niki gezegd hebben, dus ik wil er niet verder op ingaan tot ik alles heb gezien.”

“Ik was sneller en wou hem inhalen, dus ik ging ervoor. Ik nam de buitenkant, omdat aan de binnenkant geen ruimte was, en helaas raakten we elkaar. Ik heb geprobeerd en zat naast hem.” besloot de wk-leider.

image

Geschreven door Kenny Burggraeve

Categorieën: GP van BelgiëNico RosbergMercedes

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië