logo
 

Nico Rosberg onder de indruk van Bottas

16 augustus 2017 — Nico Rosberg is onder de indruk van de mentale sterkte van Valtteri Bottas, zijn opvolger bij Mercedes.


Meteen na het binnenhalen van zijn eerste wereldtitel kondigde Nico Rosberg zijn pensioen aan bij Mercedes. De logische opvolger voor de Duitser was Valtteri Bottas. Mercedes sloot aan het begin van 2017 een deal met Williams om de Fin over te nemen.

Sindsdien heeft Bottas twee keer gewonnen en stond hij verder nog zes keer op het podium. Hij veroverde ook twee keer de polepositie. Na elf races staat de Fin derde in het wereldkampioenschap, met een achterstand van 33 punten op leider Vettel.

“Ik ben erg onder de indruk”, vertelt Rosberg tegenover ‘Auto Bild’. “Op vlak van mentaliteit is Bottas misschien wel de perfecte rijder. Hij kan zich erg goed concentreren op zichzelf. Daardoor rijdt hij heel constant en snel.”

Hij liet reeds eerder verstaan dat hij gelooft dat Mercedes opnieuw de sterkste zal zijn tijdens de rest van het seizoen, maar geeft ook toe dat Ferrari een goede wagen heeft dit seizoen. “Mercedes is opnieuw heel, heel sterk.”

Nieuw!! Formule E Spel 2019/2020: Minimaal 300 Euro aan prijzen!


Geschreven door Frederic Schoutetens

Categorieën: Nico RosbergValtteri BottasMercedes

Verwante nieuwsitems


F1Journaal Specials

GP van België