logo
 

Rosberg ontsnapt aan straf na inhalen onder rode vlag

04 juli 2014 — Nico Rosberg is aan een bestraffing ontsnapt nadat de Duitser inhaalde onder een rode vlag tijdens de eerste oefensessie.

image
Tijdens de eerste oefensessie ontstond er een rode vlag door een crash van Felipe Massa. Tijdens die rode vlag haalde Nico Rosberg Daniil Kvyat in en de stewards stelden dan ook een onderzoek in naar het incident.

Nadat de stewards het incident grondig bestudeerd hadden kwamen ze tot de conclusie dat Nico Rosberg niet bestraft moest worden. De Duitser haalde Kvyat immers in terwijl die bijzonder traag reed. Bovendien paste Nico Rosberg zijn snelheid voldoende aan en hield hij ook voldoende afstand. De stewards oordeelden dan ook dat de inhaalpoging geoorloofd was.

Ook Daniel Ricciardo haalde in onder een rode vlag en de Australiër werd net als Nico Rosberg niet bestraft. Ricciardo reed Fernando Alonso voorbij terwijl de Spanjaard veel trager reed dan Ricciardo. Ricciardo haalt Alonso een fractie van een seconde na het ontstaan van de rode vlag in. Bij Ricciardo was er dus eerder sprake van een ongelukkig toeval.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België