Rosberg onzeker over racesnelheid

11 mei 2013 — Nico Rosberg veroverde deze middag de polepositie voor de grote prijs van Spanje. image

De Duitser weet echter dat zijn Mercedes beter is op zaterdag dan op racedag. Teammaat Lewis Hamilton start meteen achter Rosberg.
“Krijgen we een herhaling van de grote prijs van Bahrein?” vragen veel mensen zich af. Ook daar kon Rosberg de pole pakken, maar moest hij in de race constant achter zich kijken. Rosberg werd in die vorige race negende. Nu doen ze bij Mercedes er alles aan om dat geen tweede keer te laten gebeuren.

“Het gaat al heel het weekend goed.” reageerde Rosberg na de kwalificaties. “Dit is zeer goed, maar na Bahrein weten we dat we niet te zelfzeker mogen zijn, zeker niet voor de race. Toch waren we verrast dat we zo snel waren. Het was een goede sessie voor ons en daar ben ik echt blij mee.”

“Ook voor het team moet dit een echte motivatie zijn. De eerste startrij is een geweldig resultaat, maar we zijn wel wat achterdochtig na de prestatie in Bahrein.”
Bij Mercedes hebben ze er alles aan gedaan om de banden wat minder op de proef te stellen, maar ze zijn nog steeds onzeker voor de race. “Het team heeft heel hard gewerkt om nog beter te worden. We moeten weten hoe we alles uit de banden kunnen halen.”

“Vorige keer ging het al niet al te best en ook hier zijn er weer wat problemen geweest. De banden slijten nog altijd snel, maar we zijn verbeterd. Deze morgen was het ook al beter dus ik heb wel aan zelfvertrouwen gewonnen. Morgen blijft toch nog een uitdaging.”

Geschreven door Stef Mertens

Speel mee met het Grosser Preis der Steiermark Spel: Minimaal 500 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België