logo
 

Rosberg opgelucht met pole na ‘moeilijk weekend’

27 augustus 2016 — Nico Rosberg was opgelucht toen hij als snelste de kwalificatie voor de GP van België afsloot. De Duitser, die in België voor de zesde keer dit seizoen de snelste is op zaterdag, spreekt over een moeilijk weekend in de Ardennen.


Tijdens de laatste vrije training op zaterdagmorgen sloot Nico Rosberg af als zevende, waardoor er nog werk aan de winkel was. Ook tijdens de kwalificatie reed Rosberg op de zachte banden Q1 en Q2. Meteen dacht men dat Mercedes verstoppertje speelde, maar in Q3 werd duidelijk dat de concurrentie dichtbij zit. Op de superzachte banden wist Rosberg de snelste tijd te rijden, maar Verstappen en Räikkönen volgen hem op anderhalf tiende.

Aanpassingen aan zijn W07 voor aanvang van de kwalificatie was volgens Rosberg cruciaal om snel te zijn over één ronde op het circuit van Spa-Francorchamps.

“Tot nog toe hadden we een moeilijk weekend”, verklaart Rosberg na zijn pole positie. “Vooral deze morgen was het lastig. We hadden de snelheid niet op één snelle ronde. Het was dus niet makkelijk om aan de kwalificatie te beginnen.”

“Uiteindelijk is het ons wel gelukt. We veranderden heel wat dingen aan de wagen en we vonden de goede weg. Alles kwam samen en het gevoel was goed, dus ik ben blij.”

Rosberg kan morgen tijdens de race voor het eerst winnen in België, maar hij is zich bewust van de concurrentie. Verstappen, die als tweede start, begint op de superzachte banden, terwijl Rosberg op de zachte banden aan de race start.

“Ik ben blij om als eerste te mogen starten, maar het wordt een uitdagende race door de banden”, gaat Rosberg verder. “De strategie zal erg interessant worden. Ik denk dat we veel verschillende dingen zullen zien. Max op de superzachte banden, Kimi op de zachte, het zal geen makkelijke race worden.”


Geschreven door Frederic Schoutetens

Categorieën: GP van BelgiëNico RosbergMercedes

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België