Rosberg optimistisch: “Ik ga voor de overwinning”

12 november 2016 — Nico Rosberg moest tijdens de kwalificatie nipt de duimen leggen voor teamgenoot Lewis Hamilton. De Brit was een tiende sneller dan Rosberg en dat was uiteraard teleurstellend voor de Duitser.


“Het was erg close en daarom ook een beetje teleurstellend,” zei Rosberg na een spannende kwalificatie. De Duitser leek tijdens zijn ultieme poging alsnog onder de tijd van Hamilton te gaan maar was dan toch een tiende trager.

“Met een tiende denk je altijd ‘oké, ik had misschien hier of daar nog een tiende sneller kunnen zijn’, dus dat is niet ideaal maar het is nu eenmaal zo.”

Met de regen die voorspeld wordt kan de strategie tijdens de race een belangrijke rol spelen. Rosberg zal alvast strategisch iets uit zijn hoed moeten toveren want de voorbij twee jaar was het resultaat tijdens de race identiek aan dat van de kwalificatie.

“De strategie kan voor mogelijkheden zorgen maar de banden gaan het in dit koude weer erg moeilijk hebben over de langere runs,” blikt Rosberg vooruit naar morgen. “Zoals we dit jaar reeds gezien hebben is de man op de pole niet steeds de man die wint. Ik ben dan ook optimistisch voor morgen. Ik wil uiteraard de race winnen.”

En een overwinning, dat zou voor Rosberg meteen ook het veroveren van de wereldtitel betekenen.

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België