logo
 

Rosberg: “Polepositie is leuk maar ik heb een zware crash vermeden”

26 juli 2014 — Het was een incidentrijke kwalificatie voor de GP van Hongarije, maar uiteindelijk was het opnieuw een Mercedes die de polepositie veroverde. Nico Rosberg kan morgen bovendien opnieuw een uitstekende zaak doen in de strijd voor de titel.

Nico Rosberg zette in zijn Mercedes opnieuw de snelste tijd neer, al verliep de kwalificatie wel niet zo vlot. In Q1 moest teamgenoot Lewis Hamilton zijn wagen aan de kant zetten nadat zijn Mercedes door een brandstoflek in brand vloog. Rosberg werd zelf bijna verschalkt door de regen. Toen hij tijdens Q3 aan zijn eerste snelle ronde begon verremde hij zich op zijn slicks in de eerste bocht omdat het heviger begon te regenen en de baan in de eerste bocht erg nat lag.

In tegenstelling tot Kevin Magnussen vloog Rosberg in zijn Mercedes niet in de bandenstapel, waarna de Duitser alsnog de polepositie kon veroveren.

“Ik ben uiteraard zeer tevreden, de polepositie behalen is erg cool. Het was een erg moeilijke kwalificatie omdat het tijdens het laatste deel geregend had,” zei Nico Rosberg nadat hij de polepositie voor de GP van Hongarije veroverd had.

“Ik kwam als eerste in de eerste bocht aan. Het kon steeds harder gaan regenen en daarom wist ik dat mijn ronde goed moest zijn. Ik wist echter niet hoe laat ik kon remmen. Ik ben redelijk voorzichtig richting de eerste bocht gegaan, wat me uiteindelijk gered heeft. Ik kon verhinderen dat ik in de bandenstapels terecht kwam. Kevin slaagde daar niet in, maar het was dan ook erg moeilijk rijden toen.”

Na de onderbreking door de crash van Kevin Magnussen droogde de baan op, waardoor we uiteindelijk een spannende kwalificatie kregen, al won Nico Rosberg die uiteindelijk wel overtuigend.

“Nadien was het wat eenvoudiger, aangezien het steeds droger werd. Mijn laatste ronde moest echt goed zijn en hij was perfect. Die ronde was echt zeer goed. Ik ben dan ook zeer blij,” besloot een dolgelukkige Nico Rosberg.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België