Rosberg: “Red Bull blunderde met haar strategie”

16 november 2016 — Nico Rosberg laat in een terugblik op de GP van Brazilië weten dat hij reeds tijdens de race besefte dat Red Bull met haar strategie aan het blunderen was.


Tijdens de GP van Brazilië werd Rosberg op een bepaald moment voorbijgestoken door Max Verstappen. De Nederlander kwam zou tijdens de race op de tweede plaatst te liggen, vlak voor Nico Rosberg.


Niet ideaal voor Rosberg, die zo in de titelstrijd eventueel kostbare punten verloren kon zien gaan. Plots werd Verstappen door Red Bull echter in de pits gehaald om hem te laten overstappen op intermediates. Voor Nico Rosberg kwam dat als een serieuze verrassing.

“Ik wou de race winnen,” blikt Rosberg terug. “Zeker tijdens het eerste deel van de race was ik aan het proberen bedenken hoe ik opnieuw vooruit kon geraken. Tegelijkertijd was ik ook realistisch en besefte ik dat het moeilijk zou worden om opnieuw voorbij Verstappen te geraken. Hij beschikte immers over een vergelijkbare snelheid als wij.”

“Ik was echter blij dat hij plots in de pits reed. Ik besefte toen dat ze simpelweg een gok aan het wagen waren in de hoop de race te winnen. Ik vond het niet het juiste ding om te doen. Ik was verrast want kort daarvoor was er voor iets daarna intensere regen voorspeld.”

Volgens Rosberg bestond dan ook niet de geringste kans om met de intermediate een beter resultaat neer te zetten.

“Zelfs al zou het gedurende enkele ronden gewerkt hebben, er was de voorspelling van iets intensere regen. Aangezien ik toen al op de limiet zat zou de extra regen je simpelweg over de limiet duwen. Ik voelde me dan ook het best bij de regenband.”

“Ik was er zeker van dat de intermediates de foute keuze waren Wanneer je al op de full wets problemen heb met aquaplaning dan zijn intermediates zeker en vast niet de juiste keuze,” besluit Rosberg.

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België