Rosberg: “Ricciardo moet voor Ferrari kiezen”

27 mei 2018 — Volgens Nico Rosberg moet Daniel Ricciardo Red Bull verlaten en voor Ferrari gaan racen.

A post shared by Aston Martin Red Bull Racing (@redbullracing) on

Red Bull Racing liet al meerdere keren verstaan dat het verder wilt met het duo Verstappen-Ricciardo, maar Nico Rosberg gelooft dat het beter is voor Ricciardo om Kimi Räikkönen bij Ferrari te vervangen.

Een overgang van Ricciardo naar Ferrari betekent ook dat hij opnieuw de teamgenoot wordt van Sebastian Vettel. De twee reden al eerder samen bij Red Bull in 2014.

“Ik denk dat Ricciardo naar Ferrari moet gaan”, zegt Nico Rosberg, de wereldkampioen van 2016. “Ricciardo en Vettel als teamgenoten werkte voor dat ene jaar goed bij Red Bull. Ik weet niet of Vettel erg blij zou zijn met zijn komst, want Ricciardo was sneller dan hem in de Red Bull van 2014. Maar ik denk dat het een goede keuze zou zijn voor Ricciardo.”

In 2014 won Daniel Ricciardo drie races in zijn debuutseizoen voor Red Bull. Dat jaar won Vettel niet. Het blijft ook het enige jaar waarin Vettel door zijn teamgenoot werd verslagen in het kampioenschap.

Verder denkt Rosberg dat het geen goede keuze zou zijn van Ricciardo om voor Mercedes te kiezen, mocht Hamilton zijn teamgenoot worden. Dat zou immers enkele “complicaties” met zich meebrengen, volgens Rosberg. Hamilton wordt naar alle waarschijnlijkheid binnenkort bevestigd bij Mercedes, waardoor Valtteri Bottas en Esteban Ocon de grootste kanshebbers zijn op het tweede zitje. Bij Red Bull denken ze dan weer om een deal te sluiten met Honda. Daardoor lijkt Ferrari dan ook de beste bestemming om zo snel mogelijk kans te maken op een titel.

Rosberg is in ieder geval onder de indruk van de vorm van Ferrari in 2018.

“Ik ben verrast, want ik weet hoe goed Mercedes is”, zegt Rosberg. “Vorig jaar dacht ik nog dat Ferrari wat geluk had met de nieuwe reglementen, maar dat Mercedes uiteindelijk opnieuw een gat ging slaan door te ontwikkelen. Maar het is Ferrari dat op dit moment de betere wagen heeft. Dat had ik totaal niet verwacht. Ze hebben het fantastisch gedaan.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België