logo
 

Rosberg rijdt comfortabel naar de overwinning

17 april 2016 — Nico Rosberg heeft voor de derde keer dit seizoen gewonnen. Het is zijn zesde overwinning op rij wanneer je zijn drie laatste overwinningen in 2015 ook meetelt.


Nico Rosberg heeft zijn voorsprong in het kampioenschap verder uitgebouwd. De Duitser staat nu comfortabel aan de leiding van het kampioenschap na een even comfortabele overwinning in China. Rosberg reed over de finish met een halve minuut voorsprong op eerste achtervolger Vettel in de Ferrari.

Rosberg houdt wel niet te veel rekening met zijn grote voorsprong ten opzichte van Ferrari, aangezien de Scuderia opnieuw geen perfect weekend achter de rug heeft. Rosberg werd eerst nog voorbij gestoken door Daniel Ricciardo bij de start, maar kon daarna makkelijk wegrijden van de rest.

“Wat we vandaag geleerd hebben is dat we nog steeds de snelste wagen zijn van het pak, maar we hebben niet kunnen zien wat Ferrari vandaag kon doen. Het hele seizoen kenden ze al de nodige problemen, waardoor het nog steeds afwachten is. Ik vermoed dat ze dichter bij zitten dan wat ze tot nu toe hebben kunnen laten zien. Maar we zullen blijven pushen om hen voor te blijven.”

Nico Rosberg meldde meteen na de race dat hij erg comfortabel de race kon rijden. Hij sprak over de boordradio over de meest stabiele auto waarin hij tot nog toe reed. Hij is dan ook vol lof voor zijn team. “Het was een fantastisch weekend in China.” Rosberg wist immers ook voor het eerst de snelste tijd te rijden in de kwalificatie op zaterdag. “Ik heb erg veel plezier gehad dit weekend”, gaat Rosberg verder. “De start was niet zo slecht, maar Daniel (Ricciardo) had gewoon een betere. Toen de superzachte banden begonnen te degraderen kon ik verder rijden en was ik sneller.” Rosberg startte immers de race op de zachte banden, in tegenstelling tot de rijders achter hem die op superzachte banden startten. “Ik verwachtte niet dat het zo makkelijk ging verlopen aan het begin van de race. Daarna was het gewoon zaak om een mooie voorsprong uit te bouwen en ik ben blij dat alles goed verliep.”


Geschreven door Frederic Schoutetens

Categorieën: GP van ChinaNico RosbergMercedes

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België