Rosberg tevreden met vierde plaats

26 juli 2009 — Nico Rosberg finishte de GP van Hongarije als vierde en is daar erg tevreden mee, ook al staat hij net niet op het podium.

Door zijn vierde plaats schuift de Duitser op naar de vijfde plaats in de wk-stand bij de rijders. Niets dan tevreden gezichten dus bij Rosberg en het team.

“Ik ben erg tevreden met de uitslag van vandaag, zeker aangezien het erg moeilijk was met de KERS-wagens tijdens de start,” aldus Rosberg. “Initieel maakte ik bij de start geen kans, maar ik kon profiteren van het gerommel in de eerste bocht zodat ik terug kon opklimmen naar de vijfde plaats, wat erg belangrijk was.”

“Tijdens de race moest ik voorzichtig met de banden omgaan aangezien ik zowel tijdens mijn eerste als tweede stint problemen had met graining op de banden. Met deze problemen in het achterhoofd ben ik erg tevreden dat ik als vierde kon finishen en vijfde wordt in de wk-tussenstand. Uiteraard is dit ook gedeeltelijk toe te schrijven aan het feit dat Felipe niet kon starten,” besluit Nico Rosberg.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België