logo
 

Rosberg tevreden met zevende plaats

18 april 2009 — Nico Rosberg kroonde zich de voorbije GP-weekends tot de koning van de oefensessies. In China was dat al wat minder het geval en ook in de kwalificatie kwam de Duitser niet verder dan een zevende plaats.

Rosberg start morgen van op de zevende plaats terwijl teamgenoot Nakajima zich tevreden moet stellen met de vijftiende tijd. De Japanner boekt echter één plaatsje winst op de grid doordat Timo Glock vijf plaatsen achteruit moet door het wisselen van zijn versnellingsbak.

“Dit is nu eenmaal de plaats waar we thuishoren. We zijn het vierde beste team en de zevende plaats is dan ook min of meer de positie waar we ons aan hadden verwacht,” zei Rosberg na afloop van de kwalificatie. “Wat onze strategie betreft ziet het er goed uit en maak ik me geen zorgen over onze racesnelheid. Als je terugkijkt naar Maleisië, dan zie je dat we ook daar snel waren ook al hebben we problemen met zowel de zachte als de harde band. Het zal dan ook afwachten zijn en zien hoeveel benzine de wagens rondom ons aan boord hebben.”


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: GP van ChinaNico RosbergWilliams

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België