Rosberg tevreden, Schumacher teleurgesteld

03 april 2010 — Tijdens de kwalificatie van vandaag is gebleken dat Mercedes-rijder Nico Rosberg opnieuw beter presteerde dan teamgenoot Michael Schumacher. Beide rijders bereikten gelukkig wel Q3.

Voor Nico Rosberg is het wat statistieken betreft sowieso de beste kwalificatie ooit geweest. De Duitser vertrekt voor het eerst in zijn carrière van op de eerste startrij. Teamgenoot Michael Schumacher deed het eveneens naar behoren maar moest uiteindelijk opnieuw genoegen nemen met een minder resultaat. Schumacher vertrekt als achtste terwijl Rosberg knap plaats twee veroverde.

Heel even leek de uitslag nog totaal anders uit te draaien maar vooral het stilleggen van de kwalificatie deed sommige rijders geen goed.

“Ik ben zeer tevreden met mijn startplaats voor morgen. Het geeft me een geweldig gevoel om vooraan te mogen starten. Vandaag had ik het zeer moeilijk om de wagen op de baan te houden en tegelijkertijd toch goede tijden te doen noteren. Ik kon meteen in Q3 een goede tijd neerzetten maar tijdens mijn tweede ronde had ik al last van mijn banden. Sneller dan dit resultaat kon ik echt niet gaan. Uiteindelijk zijn we zeer tevreden en ik ben er sterk van overtuigd dat we morgen een sterke race zullen beleven”, aldus Nico Rosberg.

Teamgenoot Michael Schumacher heeft het vandaag zeker niet slecht gedaan. Regelmatig klokte de zevenvoudig kampioen de snelste tijd. Na het stilleggen van de derde sessie kwam hij echter niet meer in aanmerking voor het behalen van de pole.

“Ik ben eigenlijk teleurgesteld. In Q3 wilde ik eerst op veilig rijden en dan het volgende rondje meer snelheid tonen. Na een rondje waren mijn banden al om zeep en moest ik genoegen nemen met het bekomen resultaat. Ik ken nu wel de limiet van mijn banden en ik hoop dat dat me morgen zal helpen in de race. Alles zag er zeer positief uit gedurende Q1 en Q2 maar de laatste sessie verliep niet naar verwachting. Graag wil ik wel Rosberg feliciteren met zijn resultaat”, zo verklaarde Michael Schumacher zijn resultaat.

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België