logo
 

Rosberg: “Tweede plaats op de grid verandert mijn aanpak niet”

22 oktober 2016 — Nico Rosberg moest tijdens de kwalificatie voor de GP van de USA zijn meerder erkennen in teamgenoot Lewis Hamilton. De Duitser zal zijn aanpak echter niet wijzigen.


Hamilton was tijdens de kwalificatie zo’n twee tienden sneller dan teamgenoot Nico Rosberg. Rosberg heeft voor het binnenhalen van de titel tijdens de resterende vier races echter voldoende aan vier tweede plaatsen. Toch zal de Duitser zijn aanpak tijdens de race en bij de start niet veranderen.

“Ik denk niet aan zo’n dingen,” antwoordt Rosberg op de vraag of hij aan zijn grote voorsprong in de wk-tussenstand zal denken wanneer hij richting de eerste bocht rijdt. “Ik wil simpelweg de race morgen winnen. Ik heb de GP van de USA nog nooit kunnen winnen en dat ga ik proberen te doen. Ik zal mij daarop volledig focussen.”

Rosberg verloor het meeste van zijn tijd in de eerste sector, al had dat volgens Rosberg geen specifieke reden.

“Het was niets specifiek. Ik heb simpelweg een voorkeur voor de tweede en derde sector, Lewis was gewoonweg sneller in de eerste sector. Ik reed een redelijk goede ronde. Het was frustrerend om op tv te zien dat Lewis over de finish reed en sneller was dan mij maar zo gaat het nu soms eenmaal.”

“We hebben dit jaar echter al meermaals gezien dat de kwalificatie niet superbelangrijk is en ik maak morgen van op de tweede plaats dan ook nog een mooie kans op de overwinning,” besluit Rosberg.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België