Rosberg: “Uiteraard ben ik tevreden, dit is de beste plaats om de race aan te vatten”

14 november 2015 — Nico Rosberg veroverd op het circuit van Interlagos opnieuw de polepositie, het was de vijfde polepositie op rij voor de Duitser.


Vijf poleposities op rij, het is opvallend hoe één van de zwakke punten van Rosberg plots één van zijn sterke punten is geworden. Een verklaring voor die ommekeer heeft Nico Rosberg echter niet.

“Uiteraard ben ik tevreden over vandaag. Dit is de beste plaats om de race morgen te starten,” zei Rosberg na afloop van de kwalificatie. “De kwalificatie verliep redelijk goed. Ik moest wat bijbenen tijdens Q2 want die verliep niet zoals gewenst. Q3 verliep echter zeer goed en ik kreeg enkele zeer goede ronden voor elkaar. Die laatste ronde was echt op de limiet. Er zaten enkele verraderlijke momenten in maar het was voldoende voor de polepositie en daar ben ik dan ook tevreden mee.”

“Het was één van de gebieden waarop ik moest verbeteren en aan moest werken. Ik heb er gedurende het ganse seizoen aan gewerkt. Ik heb niet echt een verklaring waarom het nu beter gaat. Ik ben uiteraard tevreden dat het zo gaat maar ik weet niet waarom.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België