logo
 

Rosberg verovert pole: “Regen kan ons nog dominanter maken”

04 oktober 2014 — Nico Rosberg veroverde de polepositie voor de GP van Japan. Uiteraard hoopt de Duitser om morgen te kunnen zegevieren, al kan het weer daar ook nog een stokje voor steken. Rosberg heeft echter alle vertrouwen in de regen.


Rosberg wil na de pech in Singapore terugvechten in Suzuka. De Duitser veroverde alvast de polepositie. Hij is er alvast blij mee, maar beseft ook dat dit nog maar de eerste stap richting succes en een mogelijk overwinning is.

“Uiteraard is het beter om als eerste dan als tweede te mogen starten,” zei Rosberg na afloop van de kwalificatie. “Het is dan ook een voordeel dat je hebt, een voordeel dat groter is onder droge omstandigheden dan onder natte omstandigheden.”

“Ik ben zo goed mogelijk voorbereid op regen. We verwachten immers regen. De laatste regen hebben we gekend in Spa en daar waren we zeer snel. We zijn dan ook optimistisch wat onze kansen betreft indien het regent. Het zou misschien zelfs beter voor ons kunnen zijn. Hoe meer wind er is, des te moeilijker het wordt, aangezien de wagens zeer gevoelig zijn wat de wind betreft. Maar we doen ons uiterste best,” besluit de polesitter.

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België