logo
 

Rosberg verrast door kloof met Ferrari: “Eindelijk liep alles eens goed”

10 mei 2015 — Nico Rosberg mocht voor de eerste keer dit seizoen zegevieren. De Duitser verkleint dankzij zijn overwinning de kloof met teamgenoot Lewis Hamilton. Na afloop van de race was Rosberg echter vooral verrast door het verschil met Ferrari.


Rosberg kwalificeerde zich op de polepositie en kende vervolgens een solide start, wat niet gezegd kon worden van de start van teamgenoot Hamilton. Hamilton verloor zijn tweede plaats aan Sebastian vettel in de Ferrari.

De Duitser leek aanvankelijk goed mee te kunnen met Rosberg en reed erg lang op zo’n zestal seconden van de Duitser. Tijdens de tweede wedstrijdhelft vergrootte het verschil tussen Rosberg en Vettel, ook al stonden beide wagens op een tweestopper. Vettel moest zelfs Hamilton laten voorgaan die met zijn driestopper uiteindelijk voorbije de Duitser geraakte. Aan de finish bedroeg het verschil tussen Vettel en Rosberg maar liefst 45 seconden.

Nico Rosberg was uiteraard zeer tevreden met zijn eerste overwinning van het seizoen, al zegt hij ook verrast te zijn door het verschil met Ferrari.

“Eindelijk is alles eens goed gelopen,” zei Rosberg na afloop van de race. “Het was een perfect weekend. Eerst heb ik de polepositie veroverd, vervolgens de race gewonnen.”

Nico Rosberg kende een erg goede start, voor het eerst dit seizoen en dat had misschien wel met zijn nieuwe koppeling te maken.

“Eindelijk kwam ik ook eens goed weg. Ik had deze keer een andere koppeling in de wagen. Het schijnt dat die beter werkt. Vandaag maakte ik mijn eerste goede start van het seizoen. Dat was natuurlijk goed want zo kon ik vanaf de eerste ronde meteen aanvallen en mijn race goed indelen.”

Ook de ontwikkelingsrace lijkt Mercedes voorlopig te winnen. De kloof met Ferrari lijkt opnieuw een heel stuk groter te zijn geworden.

“Het was een grote stap in de juiste richting. Een beetje een verrassing ook, maar het toont aan dat we over een fantastische wagen beschikken. We hebben dit weekend de ontwikkelingsrace gewonnen, wat een belangrijke indicatie is voor de rest van het seizoen.”


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Nico RosbergMercedes

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België