Rosberg verwacht niet bestraft te worden

10 juli 2016 — Nico Rosberg eindigde de GP van Groot-Brittannië als tweede, maar wordt onderzocht door de stewards voor gesprekken die hij had met zijn team over de radio. Rosberg is ervan overtuigd dat hij geen straf zal krijgen.


Nico Rosberg kreeg problemen met zijn versnellingsbak op het einde van de race. Zijn ingenieur informeerde hem dat hij de zevende versnelling moest vermijden. Zo wist Rosberg Verstappen achter zich te houden om als tweede over de finish te rijden.

De gesprekken tussen Rosberg en zijn team worden wel onderzocht. Maar Rosberg verwacht geen straf te krijgen. “Het probleem was erg kritiek”, zei Rosberg. “Ik zat vast in zevende versnelling en dacht aan stoppen langs de baan. Het team zei me wat ik moest doen en dat loste het probleem op.”

Daarbij moest Rosberg wel toegeven dat hij vandaag niet snel genoeg was om Hamilton te bedreigen voor de overwinning. Hij genoot wel van zijn gevecht met Verstappen. “Lewis heeft goed werk geleverd dit weekend. Ik kon hem niet bijhouden. Het was een moeilijk begin en Max passeerde me. Daarna was het een spannend gevecht met hem en ik wist hem uiteindelijk terug in te halen.”

Voorlopig bedraagt de voorsprong van Nico Rosberg op Lewis Hamilton slechts vier punten.

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België