logo
 

Rosberg: “Vettel heeft zijn excuses aangeboden”

03 oktober 2016 — Sebastian Vettel heeft zich verontschuldigd tegenover Nico Rosberg voor hun botsing bij de start van de GP van Maleisië.


Rosberg spinde in de eerste bocht nadat hij geraakt werd door Vettel, die Verstappen probeerde in te halen langs de binnenkant van de bocht. Terwijl Sebastian Vettel moest opgeven, kon Nico Rosberg verder. Hij kwam sterk terug en eindigde de GP van Maleisië als derde, waardoor hij de leiding in het kampioenschap verder uitbreidde. Lewis Hamilton kende immers een rotdag door motorpech.

Zondag verklaarde Vettel al dat Rosberg geen schuld had aan het incident, maar hij heeft zich nu ook verontschuldigd.

“Sebastian heeft me gebeld en zich verontschuldigd, wat erg leuk is”, zegt Rosberg op zijn YouTube kanaal. “Het geeft me de punten niet terug die ik verloren heb, maar het is nog steeds leuk om dat te horen.”

“Mijn start was goed”, gaat Rosberg verder. “Ik was aan de buitenkant van Lewis toen ik een klap voelde aan de achterkant waardoor ik spinde. Ik was ervan overtuigd dat de race voorbij was. Ik was zeker dat de wagen stuk was. Maar ik zette me zo snel mogelijk terug in de goede richting en wist weer verder te rijden. Verrassend genoeg was de wagen nog in orde.”

Verder vertelt Rosberg ook nog dat hij meeleeft met de pech voor zijn teamgenoot Hamilton. Hij moet toegeven dat zijn leiding in het kampioenschap uitgebreid werd onder ongelukkige omstandigheden.

“Op vlak van punten was het een goede dag voor me, ook al is dat niet voor de goede redenen. Want ik wil mijn voorsprong eerlijk opbouwen.”

“Ik begrijp de situatie van Lewis omdat ik het zelf ook al heb meegemaakt. Het is vreselijk als je verdiend om te winnen en je dan mechanische pech krijgt. Ik weet zeker dat hij erg teleurgesteld is, wat erg begrijpbaar is.”

Nico Rosberg leidt nu met 23 punten het kampioenschap over Lewis Hamilton, met nog vijf races te gaan.

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België