Rosberg: “Vettel naar Mercedes in 2018? Het zou logisch zijn”

14 februari 2017 — Volgens Nico Rosberg zal Mercedes zeker en vast overwegen om Sebastian Vettel eventueel in 2018 een racezitje te geven.


Na zijn afscheid van de Formule 1 werd Valtteri Bottas door Mercedes aangesteld als teamgenoot van Lewis Hamilton. De Fin kreeg maar een contract van één jaar en dat was omdat Mercedes haar opties voor de toekomst open wenste te houden.

Eigenlijk komt het er vooral op neer dat van enkele toprijders het contract binnenkort afloopt. Zo ook bij Sebastian Vettel, waarvan het Ferrari-contract eind dit seizoen afloopt. Volgens Nico Rosberg zou Mercedes er goed aan doen om Vettel eventueel een contract aan te bieden. Meer zelfs, Rosberg vindt het een logische en verstandige keuze voor Mercedes.

“Vettel zijn contract bij Ferrari eindigt dit jaar. Hij zou een verstandige keuze voor Mercedes zijn, een mogelijke keuze die ze zeker in overweging zullen nemen,” zei Rosberg tegenover ‘La Repubblica’.

Tegenover de Italiaanse krant bevestigde Rosberg ook nogmaals dat hij vindt dat Mercedes Alonso als teamgenoot voor Hamilton had moeten kiezen.

“Als F1-fan kan je op niets beter dan dat hopen. Alonso tegen Hamilton, tien jaar later, het zou een fantastische show geweest zijn. Bottas is echter een logischere keuze voor Mercedes,” besluit Rosberg.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België