Rosberg: “Vlijmscherpe duels en tevreden met vooruitgang”

13 november 2011 — Nico Rosberg finishte de GP van Abu Dhabi als zesde, maar het scheelde niet veel of Rosberg kon nog een beter resultaat neerzetten. De Duitser is ook erg tevreden met de competitiviteit van zijn wagen.

image

Rosberg finishte kort achter Felipe Massa, jammer voor de Duitser want al bij de start van de GP van Abu Dhabi kon hij de Braziliaan bijna verschalken. Toch is Rosberg erg tevreden over zijn race.

“Met Massa deed ik wat ik wilde,” beschrijft Rosberg de situatie kort na de start. “Het was haarscherp maar vervolgens verloor ik de positie. Ik moest uitwijken en van het circuit rijden. Daarbij verloor ik mijn positie aan Michael. We hadden vervolgens een erg leuk duel.”

Ook over de rest van zijn race is Rosberg erg tevreden. Rosberg is vooral tevreden dat Mercedes GP opnieuw heel wat progressie boekte.

“Het was een goede race. Het indelen van de banden lukte goed. We maakten opnieuw een serieuze stap voorwaarts, ook vanuit mijn standpunt. Zo mag het verder gaan,” besluit Rosberg.

Rosberg hoopt in Brazilië vooral een mooie laatste race van het seizoen te rijden. Vervolgens moet het team tijdens de winter een nieuwe wagen bouwen die competitiever is dan de wagen van dit jaar.

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België