logo
 

Rosberg: “We hebben het echte Ferrari nog niet gezien”

04 april 2016 — Nico Rosberg zette gisteren de GP van Bahrein probleemloos op zijn naam. Toch betekent dat volgens Rosberg niet dat Mercedes op haar lauweren mag gaan rusten.


Rosberg ging bij de start teamgenoot Lewis Hamilton voorbij en kon vervolgens de race gecontroleerd uitrijden. Toch waarschuwt Rosberg voor Ferrari, dat volgens hem nog sterker zal komen opzetten.

“Ik had alles onder controle, we waren de race op strategisch vlak en op het vlak van de pitstops aan het managen. We wensten simpelweg de race uit te rijden en te winnen,” aldus Rosberg. “Tegelijkertijd toonde Kimi Raikkonen echter dat hij tijdens de race over een goede snelheid beschikte. We weten dat Ferrari erg dicht zit, dat zagen we al tijdens de kwalificatie.”

“We moeten dan ook blijven pushen want ze hebben nog niet getoond waartoe ze in staat zijn. Dat is overduidelijk want ze hebben al heel wat foutjes en problemen gekend waardoor ze de rekening gepresenteerd kregen. We hebben dan ook het echte Ferrari nog niet gezien. We moeten voorzichtig zijn want ze komen sterk opzetten,” besluit Rosberg.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België