logo
 

Rosberg wil derde zege in Canada: “Hopelijk vermijden we de valkuilen van vorig jaar”

02 juni 2015 — Nico Rosberg zegevierde in Monaco, al was dat wel mits de nodige portie geluk. De Duitser is echter vastberaden om komend weekend in Canada voor zijn derde overwinning op rij te gaan.


Rosberg wist immers ook in Spanje te zegevieren, waardoor hij beetje bij beetje de puntenkloof met teamgenoot en wk-leider Lewis Hamilton wist te verkleinen tot amper tien punten. In Canada wil Rosberg nu verder bouwen op het positief elan van de voorbije races, al beseft hij uiteraard ook dat hij in Monaco veel geluk kende.

“Ik kan nog steeds niet geloven dat ik in Monaco op de hoogste trede van het podium mocht staan en dat voor de derde keer op rij daar,” aldus Rosberg. “Het was erg surrealistisch en ik heb nog nooit zoveel geluk gekend. Dat raceweekend toonde echter ook aan dat ik nog beter moet weten te presteren om de titelstrijd verder te kunnen aangaan.”

“Ik heb nu een boost gekregen door die twee overwinningen op rij. Er is nog een lange weg te gaan dit seizoen en ik kan nog veel verwezenlijken. Alles is nog mogelijk.”

Bij Mercedes zullen ze toch met gemengde gevoelens terugkeren naar Canada. Het was immers op het Circuit Gilles Villeneuve dat Mercedes vorig jaar problemen kreeg met haar motor. Hamilton moest opgeven, Rosberg moest de raceleiding afstaan en finishte met enige moeite toch nog als tweede.

“Canada is het volgende hoofdstuk en dat was in het verleden voor ons zowel een moeilijke als een opwindende race. Hopelijk kunnen we de valkuilen van vorig jaar vermijden en zal het opnieuw een mooi gevecht worden waarvan de fans kunnen genieten,” blikt Rosberg vooruit.

Nieuw!! Formule E Spel 2019/2020: Minimaal 300 Euro aan prijzen!


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Nico RosbergMercedes

Verwante nieuwsitems


F1Journaal Specials

GP van België