Rosberg wil een eerlijk gevecht met Hamilton

01 mei 2016 — Dat Nico Rosberg opnieuw op de hoogste trede van het podium stond, maakt hem natuurlijk erg blij. Maar Rosberg verlangt wel naar een eerlijke strijd met Hamilton. Die laatste kende dit seizoen niets anders dan pech.


Nico Rosberg kan ook de Grote Prijs van Rusland aan zijn palmares toevoegen. De Duitser is niet te stoppen, zo klinkt het ook bij Martin Brundle op het podium na de GP van Rusland. De Mercedes rijder won in Sochi voor de zeventiende keer in zijn carrière. Het is zijn zevende overwinning op rij sinds het einde van het seizoen 2015. Enkel Alberto Ascari, Michael Schumacher en Sebastian Vettel deden evengoed of beter.

Met de pole positie op zaterdag en de overwinning en snelste ronde op zondag behaalde Rosberg ook zijn eerste zogenaamde ‘grand slam’.

“Het was opnieuw een fantastisch weekend”, verklaart Nico Rosberg op het podium. “De wagen was fantastisch en voelde erg speciaal aan. Ik ben dus erg blij”, klinkt het ondertussen al vier keer dit seizoen.

“Ik kon aanvallen wanneer ik dat wilde en had veel vertrouwen in de wagen. Dat verhoogt enkel het plezier. Alles verliep perfect, maar ik ben me er ook van bewust dat mijn concurrenten pech kenden dit weekend. Dat heeft me dit weekend zeker geholpen.”

De leider in het kampioenschap bleef doorgaan tijdens de race. Op het einde van de race duwde hij het gaspedaal nog wat extra in. “Ik bleef gewoon gaan om mijn concentratie te bewaren. Wanneer ik langzamer zou gaan rijden, dan zou ik fouten maken. Ik ging gewoon vol gas tot het einde.”

Verder had Rosberg nog veel lof voor Lewis Hamilton. De Brit eindigde de race op het podium als tweede, nadat hij als tiende startte. “Lewis deed het erg goed. Ik was me steeds bewust van zijn positie om zo het gat zo groot mogelijk te houden.”

De Duitser is in ieder geval klaar voor een rechtstreeks gevecht met Hamilton. “Ik ben hier om een gevecht te hebben met Lewis. Hij is immers mijn eerste concurrent. Het zal altijd een moeilijke strijd zijn tegen hem, omdat hij nu gemotiveerder en sneller is dan ooit. Ik wil races winnen. Uiteindelijk doet het er niet toe hoe ik die win. Het voelt goed om te winnen. Maar wanneer ik een wedstrijd win na een gevecht met Hamilton, dan voel het nog zo goed aan.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België