logo
 

Rosberg wil Vettel irriteren

04 juli 2013 — Het hoofddoel van Nico Rosberg is iets wat menig gezicht wel eens zal laten fronsen, in alle betekenissen van het woord. image

De titel is volgens de Duitser zelf niet het hoofddoel. De winnaar van twee van de laatste drie grote prijzen is echter steevast van plan om een poging te wagen Vettel op zijn voetstuk te laten wankelen. Rosberg wil de drievoudige wereldkampioen naar eigen zeggen “irriteren”. De achterstand op Vettel, die nu vijftig punten bedraagt, is voor de Mercedes-rijder minder van belang, althans dat beweert hij nu.

“Op dit moment wil ik gewoon op de zenuwen werken bij Sebastian Vettel en Red Bull Racing, door steeds voor hen te proberen eindigen. Dat is nu het belangrijkste, voor Red Bull en de andere teams eindigen, om meer races te kunnen winnen. Daar gaat onze concentratie momenteel naar uit.” aldus Rosberg.

“Het is echter nog te vroeg om te stellen dat we voor de titel kunnen gaan. We proberen nu ons momentum te behouden, en we bekijken race per race. Daarna zien we wel hoever we staan. Dit is echter wel een mooi moment in mijn carrière, want ik heb dit nooit eerder meegemaakt. Ik heb nog nooit eerder zo’n snelle wagen gehad, waarmee ik tijdens de kwalificatie kan meestrijden voorin. Onze kansen op zondag groeien nu echter ook, want de wagen wordt beter en beter.”

Mercedes kreeg dan wel als straf voor het “testgate-schandaal” een verbod op deelname aan de Young Driver Test later deze maand in Silverstone, toch denkt Rosberg dat de introductie van de nieuwe banden tijdens de GP van Duitsland en die van Hongarije de kansen voor Mercedes op progressie nog wat zal doen stijgen.

“Het zal wel een invloed hebben. Misschien zal het de zaken wel weer wat door elkaar schudden, omdat de prestaties in de kwalificaties en de race waarschijnlijk anders zullen liggen. We moeten er ook voor zorgen dat we de banden beter begrijpen dan de rest, om er het maximum te kunnen uithalen.” vertelt Rosberg in de aanloop naar de GP van Duitsland.

Er werd Rosberg ook gevraagd naar een eventueel voordeel voor Mercedes met de nieuwe banden als gevolg van de bandentest in Barcelona, maar de Duitser beweerde dat er geen verschil zal zijn, omdat ze niet wisten of ze met die banden hadden gereden. Nochtans was het diezelfde Rosberg die bevestigde dat het hele team maar al te goed wist met welk rubber ze de baan opgingen, aangezien ze correcte feedback moesten kunnen geven, en hun rijstijl moesten aanpassen aan de band waarop ze rondreden.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België