Rosberg: “Winnen van Michael Schumacher was cruciaal voor mijn F1-carrière”

25 oktober 2018 — Nico Rosberg heeft in een terugblik op zijn F1-carrière toegegeven dat zijn F1-overwinning bij Mercedes toen Michael Schumacher zijn teamgenoot was een allesbeslissend moment was in zijn F1-carrière.

Dit bericht bekijken op Instagram

Throwback to #BrazilGP 2012. Final race with Michael at Mercedes. Will never forget what a special experience it was to be team mates with him! #TBT #keepfighting ߓ¸ x @wilhelm_wolfgang

Een bericht gedeeld door NICO ROSBERG (@nicorosberg) op

“Het was zeer belangrijk dat ik hem versloeg,” vertelde Nico Rosberg tijdens de laatste ‘Beyond the Grid’ podcast. “Het was beslissend voor mijn carrière want het betekende dat hij stopte en dat ik bij het team bleef. Hij zou anders zeker gebleven zijn en ik zou eruit gelegen hebben wanneer hij mij had verslagen.”

Rosberg behaalde met Michael Schumacher als teamgenoot zijn eerste overwinning in de Formule 1. Schumacher zelf behaalde slechts één podium, iets dat volgens Rosberg niet aan een verminderde snelheid lag maar aan het feit dat de zevenvoudig kampioen volgens Rosberg minder consistent presteerde.

“Ik had destijds nog geen race gewonnen,” blikt Rosberg terug. “Hij was één van de beste rijders ooit. De eerste vraag die je je dan stelt is hoe je het tegenover hem gaat doen. ‘Hij is ongelooflijk goed. Hoe close ga ik tegenover hem kunnen zijn. Ga ik hem kunnen verslaan?’ “

“Hij was een beetje over zijn toppunt uiteraard. Hij kon dan ook nog ongetwijfeld piekprestaties neerzetten, hij behaalde in Monaco zelfs een polepositie. Dat was in 2012, zijn laatste jaar, ook dat moeten de mensen zich herinneren.”

“Hij had zijn erg sterke momenten, maar zijn inconsistentie toonde dat hij niet meer op zijn absolute topniveau zat.”

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België