Rosberg: “Woede heeft niet tot deze polepositie geleid”

01 november 2015 — Volgens Toto Wolff heeft woede en boosheid Nico Rosberg aan de polepositie geholpen maar dat is volgens Nico Rosberg niet het geval.


“Hij is woedend. Men moet maar een beetje gefrustreerd zijn en plots lukt het dan,” zei Toto Wolff met een grijns op zijn gezicht na afloop van de kwalificatie.

Rosberg was in Austin een week geleden enorm teleurgesteld door het verliezen van de overwinning maar volgens de Duitser heeft woede niet geleid tot het behalen van de polepositie in Mexico. Het is echter wel opvallend dat Rosberg plots terug zijn oude sterke tijdens de kwalificatie teruggevonden heeft vanaf het moment dat Hamilton zo goed als zeker was van de wereldtitel.

“Nee, ik ben zeker en vast niet enorm boos of woedend!” aldus Rosberg. “Het maakt geen verschil, ik val aan zoals altijd ... Ik ben niet woedend, dat is niet de manier waarop ik de zaken benader. Ik probeer gewoon door te gaan. Er resten ons nog drie races, het is ‘business as usual’.”

Volgens Rosberg zal de race straks dan ook niet anders zijn dan normaal.

“Het maakt geen verschil. Het is altijd een goed gevecht. Wat er in het verleden gebeurd is, dat is het verleden. We moeten nu vooruit kijken en vooruit gaan,” besluit Rosberg.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België