logo
 

“Rosberg zal in 2015 een betere tegenstander zijn voor Hamilton”

11 januari 2015 — Volgens voormalig F1-piloot David Coulthard zal Nico Rosberg komend seizoen een betere tegenstander zijn voor Lewis Hamilton.


Het F1-seizoen 2014 stond volledig in het teken van de dominantie van Mercedes en de strijd tussen Hamilton en Rosberg voor de titel. Uiteindelijk was het Lewis Hamilton die de titel veroverde maar volgens David Coulthard zal Rosberg een betere tegenstander zijn voor Hamilton in 2015.

“Volgens mij zal Nico sterker zijn dan het voorbije seizoen, aangezien hij nu meer ervaring heeft in het strijden voor de titel. Het was de eerste keer dat hij zo hard in de schijnwerpers stond en de verwachtingen zo hoog stonden,” zei Coulthard tijdens de Autosport Motor Show.

“Veel rijders, waaronder ook ooit ikzelf, denken dat het eenvoudig is om te winnen wanneer je in een zeer goede wagen zit, maar geloof me, dat is niet het geval, zelfs niet in een wagen waarmee je voor de overwinning kan strijden.”

“Het is moeilijk en het hoort ook moeilijk te zijn, aangezien er competitieve teamgenoot in de andere wagen hoort te zitten,” besluit Coulthard.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België