logo
 

Rosberg: “Zonder remproblemen was ik tweede”

19 april 2015 — Volgens Nico Rosberg hebben remproblemen hem de tweede plaats gekost tijdens de GP van Bahrein.


Nico Rosberg reed zich echt wel in de kijker vandaag. De Duitser probeerde tijdens de start de aanval in te zetten op de tweede plaats van Sebastian Vettel maar verloor vervolgens een positie aan Kimi Raikkonen.

Even later in de race waren er enkele mooie inhaalmanoeuvres op de Ferrari’s van Raikkonen en Vettel, maar teamgenoot Lewis Hamilton aanvallen was niet echt mogelijk. Meer zelfs, in de slotfase van de race moest hij Raikkonen laten voorbij gaan nadat hij zich verremde in de eerste bocht.

Ook al zag het er zo niet naar uit, Raikkonen stond immers op de zachte band en was sneller dan Rosberg op de medium band, toch denkt de Duitser dat hij zonder het remprobleem Raikkonen achter zich had kunnen houden.

“Het was teleurstellend om de tweede plaats te verliezen met nog twee ronden te gaan. Ik kon mijn rempedaal echter zonder weerstand indrukken. Zonder dat probleem zou ik Kimi hebben kunnen afhouden. Zijn banden zaten er immers door tegen dan,” aldus Rosberg. “Los daarvan was het een erg aangename race. Het was in het begin erg opwindend om de twee rode wagens te kunnen inhalen, wat me het nodige plezier bezorgde. Ik hield erg van de wagen en vertelde de jongens na de start dat de wagen erg goed aanvoelde. Ik ging er dan ook voor. Ik moest ook want ik lag vierde en moest voorbij die rode wagens zien te geraken om op Lewis te jagen. Ik probeerde mijn uiterste best te doen om een gelijkaardige snelheid te rijden maar het was simpelweg niet mogelijk.”


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Nico RosbergMercedes

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België