Ross Brawn: “F1-reglement wordt aangepast, nieuwe motorleveranciers krijgen hulp”

14 december 2018 — Volgens Ross Brawn, de sportief directeur van de Formule 1, zal het makkelijker worden voor nieuwe motorleveranciers om in de Formule 1 te stappen.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Mercedes-AMG F1 (@mercedesamgf1) op

“De bestaande leveranciers willen niet dat er iemand anders bijkomt,” zei Brawn tegenover de officiële F1-website. “We hebben echter een compromis gevonden. Er komen regels die stellen dat nieuwe leveranciers die in de sport willen stappen steun zullen krijgen van de bestaande leveranciers. Er zullen onderdelen en technologie zijn die op aanvraag gedeeld moeten worden.”

“Het is niet de radicale wijziging die we eerst gevraagd hadden maar het is wel een serieuze stap in de juiste richting.”

Volgens Brawn was er heel wat weerstand van de huidige motorleveranciers. Die hebben uiteraard serieuze investeringen moeten doen en zien niet graag een extra motorleverancier in de sport opduiken. Toch zullen ze een eventuele nieuwe motorleverancier moeten helpen.

“De huidige motorleveranciers erkennen dat ze niet zomaar de deur achter zich kunnen sluiten,” aldus Brawn.

“Indien er concrete en serieuze interesse is van een andere constructeur of motorleverancier dan moeten ze samenwerken om hen te helpen in de F1 te stappen.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België