Ross Brawn: “Ferrari heeft Mercedes een wake-up call gegeven”

03 april 2019 — Volgens Ross Brawn, de sportief directeur van de Formule 1, mag Mercedes dan wel de eerste twee races van het seizoen gewonnen hebben, de renstal is meteen ook gewaarschuwd door de snelheid die Ferrari tijdens de rest van het raceweekend toonde.


“Wanneer je tijdens de eerste twee races twee keer een dubbeloverwinning behaalt zou je je in de zevende hemel moeten bevinden. Je zou moeten geloven dat je de titelambities van de anderen een flink opdoffer hebt uitgedeeld,” aldus Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff.

“En toch, op zondag gaf Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff toe dat het enigszins een verrassing was om voor de rest te finishen. Ze werden zelfs bijna niet uitgedaagd, dat was echter anders in Bahrein.”

Mercedes mag dan wel in Bahrein een dubbeloverwinning behaald hebben, het had er allemaal helemaal anders kunnen uitzien indien Leclerc geen verlies aan vermogen zou gekend hebben.

‘Indien Leclerc geen vermogen was verloren dan had Hamilton geen enkele mogelijkheid om Ferrari aan te vallen, Bottas zou ook niet. tweede kunnen gefinisht zijn. Bij gevolg behield Bottas zijn wk-leidersplaats.

“Mercedes beseft wat de echte situatie is en ze zullen erg hard terugvechten tegenover Ferrari dat dit jaar overduidelijk zeer competitief is,” aldus Toto Wolff.

“Wanneer je sinds 2014 alles hebt gewonnen riskeer je om op je lauweren te rusten. Bahrein zal echter een wake-up call zijn voor Mercedes, eentje die ze niet zullen vergeten.”

Grand Prix van Portugal (RtAD) Spel. Win 2.500 Euro met maar 3 Euro!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België