Ross Brawn: “In een Mercedes zou Daniel Ricciardo voor de wereldtitel strijden”

03 november 2020 — Ross Brawn, sportief directeur van de Formule 1, was opnieuw erg onder de indruk van Daniel Ricciardo zijn prestatie tijdens de race van afgelopen zondag. Ricciardo behaalde zijn tweede podium met Renault in drie races.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Renault F1 Team (@renaultf1team) op

“Daniel Ricciardo is een geweldige rijder, één van de allerbeste in de Formule 1,” vertelde Brawn op de officiële F1-website in zijn terugblik op de GP van Emilia-Romagna.

Volgens Brawn verdient Ricciardo het om in een goede wagen te zitten en behoort de Australiër tot de absolute top van de Formule 1.

“De manier waarop hij opnieuw naar een podium reed was zeer indrukwekkend. Indien hij een Mercedes had dan bestaat er geen twijfel over dat hij poleposities en overwinningen zou behalen en zou strijden voor de wereldtitel,” aldus Brawn.

Eind dit seizoen verlaat Ricciardo Renault en maakt hij de overstap naar McLaren. Volgens Brawn vinden ze het bij Renault ongetwijfeld bijzonder jammer dat Ricciardo eind dit seizoen het team verlaat.

“Hij doet het momenteel geweldig nu en Renault zal het erg jammer vinden hem te verliezen, zelfs al is het Fernando Alonso die hem vervangt,” aldus Brawn.

“Ik hoop dat McLaren hem volgend seizoen de wagen kan geven die hij verdient. Hij is een geweldig lid van de F1-familie.”

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Renault F1 Team (@renaultf1team) op

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België