“Ross Brawn maakt geen deel uit van de plannen bij Ferrari”

02 september 2014 — Ferrari heeft laten weten dat Ross Brawn momenteel geen deel uitmaakt van de plannen die Ferrari heeft uitgetekend.

image
De voorbije dagen waren er speculaties ontstaan over een eventuele samenwerking tussen Ferrari en Ross Brawn na uitspraken van Marco Mattiacci, de teambaas van Ferrari. Die had immers laten verstaan dat iedereen het graag zou hebben dat Ross Brawn terug bij Ferrari zou werken.

“Ross Brawn is een iconisch figuur in Maranello. Iedereen zou graag met Ross samenwerken en zou hem graag terug bij Ferrari zien,” zei Mattiacci tijdens een interview met CNN. “Hij is één van de meest gerespecteerde mensen in de Formule 1 en iedereen zou blij zijn met iemand zoals Ross.”

Daarop volgden de nodige speculaties over een eventuele nieuwe samenwerking tussen Ross Brawn en Ferrari. De speculaties werden trouwens eerder dit seizoen al eens gevoed toen Ross Brawn een bezoek bracht aan Maranello (Lees: Brawn bezoekt Ferrari: “Daar zit niets achter”). Mattiacci liet nu echter weten dat er gesprekken waren maar dat het momenteel niet de bedoeling is dat Ross Brawn terug voor Ferrari gaat werken.

“Zoals ik reeds heb gezegd, ben ik momenteel een nieuw team aan het bouwen. James (Allison) is de nieuwe technisch directeur en van daaruit wil ik vertrekken,” aldus Mattiacci. “Om een tango te doen heb je twee mensen nodig, en misschien is Ross best tevreden met wat hij nu doet.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België