Ross Brawn maakt zich zorgen over het F1-reglement 2017

20 november 2016 — Ross Brawn heeft tijdens een interview met 'ESPN' te kennen gegeven dat hij zich zorgen maakt over de reglementswijzigingen in 2017.


Mercedes domineert de Formule 1 sinds de introductie van de V6-turbomotoren. Mercedes won sindsdien 50 van de 58 races en de concurrentie hoopt volgend jaar de dominantie van Mercedes te doorbreken.

Ross Brawn, die met Brawn GP ooit zelf een seizoen de Formule 1 domineerde en vervolgens de basis legde van het Mercedes F1 team, vreest echter dat de ingrijpende reglementswijzigingen die in 2017 geïntroduceerd worden mogelijk voor een nieuwe dominantie gaan zorgen.

Door de jaren heen heeft een stabiele reglementering er volgens Ross Brawn immers voor gezorgd dat teams dichter bij elkaar komen te liggen.

“Ik denk dat er zeker en vast enkele positieve zaken zijn aan wat er in 2017 gebeurt,” zegt Brawn tijdens een interview met ‘ESPN’. “Ik ben van mening dat hoe langer je de reglementen hetzelfde houdt, hoe dichter de teams bij elkaar komen. Dat begin je nu ook te zien. Mercedes wint nog steeds races maar de anderen zitten hen hoe langer hoe meer op de hielen. Indien het reglement langer hetzelfde zou blijven dan zouden de anderen nog dichter komen.”

In de plaats van de dominantie van Mercedes te doorbreken en alles dichter bij elkaar te brengen kan het nieuwe reglement volgens Brawn er ook simpelweg voor zorgen dat er een nieuwe dominante speler in de Formule 1 opstaat.

“Wanneer de nieuwe regels ingevoerd worden dan zal iemand opnieuw daar voordeel uit halen en voorsprong op de rest hebben, dat is wat ikzelf ook steeds probeerde te doen. Vervolgens zal alles uitgevlakt worden en halen de anderen hen in,” blikt Brawn vooruit naar volgend jaar.

“Je zal volgend jaar zien dat iemand een interpretatie van het reglement doet, daar voordeel uit haalt en een grote voorsprong neemt. Ik weet niet wie dat zal zijn maar je kan makkelijk iemand afstand zien nemen,” besluit Brawn.

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België