Ross Brawn richting Williams?

24 april 2013 — Sinds de grote personeelsveranderingen bij Mercedes GP lijkt het er meer en meer op dat het rijk van Ross Brawn bij "die Silberpfeile" uit is. image

Tijdens het tussenseizoen vertrok Norbert Haug, de voormalige motorsportdirecteur van Mercedes, wegens de tegenvallende resultaten tijdens de eerste drie seizoenen van het team in de Formule 1. Sinds Mercedes in 2010 terugkeerde als fabrieksteam werd er slechts één overwinning behaald met Nico Rosberg.

Voor de start van het seizoen 2013 werd Toto Wolff aangetrokken als opvolger van Norbert Haug, en ook Niki Lauda vervoegde Mercedes om er een adviserende rol te vervullen. Wolff heeft nog aandelen in het team van Williams, die hij nog van de hand moet doen. Het is nu dus nog maar de vraag of Ross Brawn de omgekeerde beweging zou maken en mogelijk Claire Williams zou gaan vervoegen bij het gelijknamige team. Momenteel vinden bij Williams grote herstructureringen plaats.

De verantwoordelijkheden van Brawn bij Mercedes, zowel op technisch als op sportief vlak, zijn al sterk afgenomen, en met de komst van Paddy Lowe in 2014 kan het bijna niet anders of er zou geen plaats meer zijn voor Brawn, die in 2009 nog de wereldtitel in de wacht sleepte met Jenson Button toen het team nog onder de naam Brawn GP optrad.

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België