Rotdag voor Lewis Hamilton

26 juli 2015 — Regerend wereldkampioen Lewis Hamilton beleefde geen al te beste race in Hongarije. De Brit neemt de schuld daarvoor volledig op zichzelf.

Na Silverstone kende Hamilton vandaag tijdens de GP van Hongarije opnieuw een barslechte start. Zowel beide Ferrari’s als Nico Rosberg gingen aan hem voorbij. De Mercedes-rijder verloor daarop nog eens een pak plaatsen na een mislukt inhaalmanoeuvre op Rosberg in de chicane, en belandde zo nog voor het einde van de eerste ronde op de tiende plek.

De Hungaroring staat gekend als een circuit waar het bijna onmogelijk is om in te halen, maar daar was vandaag bitterweinig van te zien. Op het moment waarop de safety car de baan op kwam na een harde klapper van Nico Hülkenberg, had Hamilton zich immers al teruggevochten tot op de vierde plaats. Een enorme opsteker voor de Brit na de pech die hij dan al had gekend, tot de herstart ... Een iets te opportunistische inhaalpoging op Daniel Ricciardo zorgde ervoor dat Hamilton een drive through aan zijn broek kreeg, en bijgevolg buiten de punten tuimelde.

De tweevoudig wereldkampioen zou zich echter opnieuw terugknokken naar een zesde plaats. Op zich een tegenvallend resultaat, ware het niet dat Nico Rosberg, eveneens na een aanrijding met Ricciardo, de pitstraat moest opzoeken met een lekke band, waardoor de Duitser terugviel naar plaats acht. Een meevaller van formaat dus voor Lewis Hamilton, die zich na de race via de boordradio uitgebreid excuseerde voor wat hij zelf “a very bad day at the office” noemde.

“Dat was een enorm moeilijke namiddag. Ik had hier (voor Nico Rosberg finishen) eerlijk gezegd zelfs niet eens aan gedacht. Ik ben op dit moment allerminst opgelucht, want ik had een verschrikkelijk slechte dag. Het team deed echter fantastisch werk via de boordradio, waardoor ik toch nog een paar puntjes kon halen.”

Ondanks zijn zesde plaats loopt Hamilton verder uit op zijn teamgenoot Nico Rosberg in de tussenstand om het wereldkampioenschap. Zijn voorsprong bedraagt nu 21 punten. Sebastian Vettel kruipt dankzij zijn overwinning wel iets dichter bij de Mercedes-rijders, maar wel nog steeds op 42 punten van wk-leider Hamilton.

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België