Rubens Barrichello aan de start van de 24 uren van Daytona

06 december 2018 — Voormalig Formule 1-rijder Rubens Barrichello zal in januari met een Cadillac PDi van JDC-Miller Motorsports aan de start staan van de 24 uren van Daytona.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Rubens Barrichello 1️⃣1️⃣1️⃣ (@rubarrichello) op

We zullen Barrichello terugvinden in de Cadillac met nummer 85 en de Braziliaan zal voor de gelegenheid gekoppeld worden aan Tristan Vautier, Misha Goikhberg en Devlin Defrancesco.

“We zijn erg opgetogen over onze line up voor de 24 uren van Daytona en voor het volledige seizoen,” aldus teameigenaar John Church. “We zijn ook verheugd om Rubens te verwelkomen in ons team. Het is een hele eer voor ons en een grote kans voor het team, we kijken er dan ook naar uit van hem een competitieve kans te geven.”

Het zal voor Barrichello de vijfde deelname in Daytona worden, de laatste keer stond hij er in 2016 aan de start.

“Ik kan niet wachten! Ik hou van deze race en blij om er terug te keren,” aldus een enthousiaste Barrichello. “Ik weet dat het team het vorig jaar goed gedaan heeft met een zesde plaats. Ik kijk er naar uit om te werken voor een goed resultaat en de fans een geweldige race te geven.”

Het mag een klein mirakel genoemd worden dat ‘Rubinho’ überhaupt nog aan autosport doet op dit niveau. Vorig jaar werd er een tumor in de hals ontdekt bij de Braziliaan maar die werd succesvol verwijderd.

Barrichello omschreef het toen als volgt bij ‘Globo TV.’ “Ik heb geluk gehad want slechts veertien procent van de mensen met dit probleem hersteld volledig.”

Geschreven door Tom Schots

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België