Rusland: Olympische spelen belangrijker dan Formule 1

31 december 2010 — In Rusland geeft men de voorkeur aan de Olympische spelen ten koste van de de Formule 1.

Een maand geleden liet Andrew Mitchell van het Internationaal Olympisch Comité reeds verstaan dat men problemen verwacht voor de organisatie van de eerste F1-race in Rusland. Die moet plaatsvinden in 2014 in Sotsji, waar in datzelfde jaar ook de olymische winterspelen georganiseerd zullen worden.

“We willen zeker zijn dat de projecten van beide partijen goed aflopen. We zijn er echter van overtuigd dat het onmogelijk is om twee projecten van dergelijke grootorde in hetzelfde jaar te organiseren,” liet Andrew Mitchell eind novemnber verstaan.

Er wordt gevreesd dat de voorbereidingen van de olympische winterspelen en de eerste GP van Rusland elkaar negatief zullen beïnvloeden, maar daar zal volgens Dmitry Chernyshenko geen sprake van zijn. Chernyshenko stelt duidelijk dat de Olympische winterspelen als prioritair zullen beschouwd worden. Zelfs de Formule 1 zal dus in het slechtste geval plaats moeten maken voor de winterspelen die enkele maanden voordien plaatsvinden.

“Er is een studie die zal onderzoeken in welke mate de voorbereidingen van de eerste F1-race de bouw van het olympisch park kunnen beïnvloeden,” zei Dmitry Chernyshenko tegen insidethegames.biz. 

“Binnenkort zullen we de resultaten aan het IOC voorleggen. We hebben echter de garantie van de overheid gekregen dat bij de minste twijfel de Formule 1 pas in 2015 zal georganiseerd worden.”

“De olympische spelen zijn belangrijker.”

Voorlopig is het dus nog afwachten of we in 2014 voor het eerst een F1-race in Rusland zullen krijgen.

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België