Sainz: “Alonso is mijn mentor, ik leer veel van hem”

19 augustus 2017 — Carlos Sainz moest dit seizoen al meermaals het gevecht aangaan met landgenoot en tweevoudig kampioen Fernando Alonso. Sainz leerde daar naar eigen zeggen erg veel uit.


Tijdens de GP van Hongarije was er een intens gevecht tussen Carlos Sainz en Fernando Alonso. Uiteindelijk haalde Alonso het in zijn McLaren van Sainz in de Toro Rosso. Sainz en Alonso gingen het voorbije jaar al wel vaker met elkaar het gevecht aan en dat is alleen maar goed voor zijn eigen racecapaciteiten vindt Sainz.

“Het is zeker en vast een uitstekende situatie om uit te leren voor de komende jaren,” aldus Sainz. “Het is zoals strijden voor een overwinning want Fernando strijd normaal voor overwinningen. We strijden nu met een tweevoudig wereldkampioen, en waarschijnlijk de beste rijder op de grid, voor de overwinning in het middenveld. Ik heb enorm veel geleerd in Hongarije en je stopt nooit met leren.”

Volgens Sainz zijn de gevechten met Alonso bovendien niet alleen fysiek intens maar ook mentaal, vooral ook omdat andere er heel wat van maken. Een gevecht met hem is echter zoals een gevecht met een andere rijder op de baan, al is hij inderdaad wel waarschijnlijk beter dan de anderen,” besluit Sainz.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Carlos Sainz Jr.Fernando AlonsoToro Rosso

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië