logo
 

Sainz: “De motor van Renault is niet goed genoeg”

09 oktober 2018 — Renault-rijder Carlos Sainz heeft te kennen gegeven dat de motor van Renault nog steeds niet goed genoeg is om volwaardig de strijd met Ferrari en Mercedes aan te gaan. Meer zelfs, de prestatiekloof met de concurrentie is groter dan verwacht.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Renault Sport Formula One Team (@renaultsportf1) op

“Ik denk dat we een serieuze tegenslag kenden met de motor,” aldus Sainz tegenover ‘Motorsport.com’. “We hadden niet verwacht dat Ferrari en Mercedes dit jaar zo’n grote stap vooruit zouden zetten. We hadden verwacht dat de B-spec net voldoende zou zijn, maar zoals we nu vaststellen volstaat dat niet.”

“We brachten nieuwe onderdelen mee voor het chassis, waarschijnlijk is ons chassis niet zo slecht. Op het vlak van de topsnelheid bevinden we ons echter niet waar we ons willen bevinden.”

Een beperkende factor bij Renault is de brandstof waarmee het rijdt. Renault rijdt met brandstof van BP terwijl Red Bull voor dezelfde motor brandstof van Esso gebruikt.

“Het is team is er van overtuigd dat het met onze brandstof niet betrouwbaar genoeg is, ik steun dan ook het team volledig, welke beslissing ze uiteindelijk ook nemen.”

“Ik denk dat we meer power nodig hebben, iets waaraan het ons momenteel ontbreekt en we krijgen ze om welke reden dan ook niet.”

“Indien we in Japan in Q3 wensten te staan dan hadden we meer power nodig, Honda heeft getoond dat het mogelijk was,” besloot de Spanjaard.

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België