Sainz: “Ik begrijp de vooroordelen waarmee Mick Schumacher moet leven”

23 april 2019 — Carlos Sainz Jr. leeft mee met Mick Schumacher die onder enorme druk staat gezien het feit dat hij de zoon is van Michael Schumacher. Sainz laat weten dat hij zich goed kan inbeelden hoe Mick Schumacher zich voelt.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Mick Schumacher (@mickschumacher) op

“Toen ik ging karten, zeker dan, voelde ik dat veel mensen naar mij keken, naar mijn resultaten en wat ik aan het doen was,” blikt de McLaren-piloot terug op zijn beginperiode van zijn autosportcarrière. “Heel wat kinderen en racepiloten focusten zich net dat tikkeltje meer op mij, gewoon omdat ik ‘de zoon van’ was.”

Sainz leerde er naar eigen zeggen mee leven en putte er uiteindelijk een motivatie uit om zelf steeds beter te worden.

“Het is iets waarmee ik heb leren leven en waaraan ik gewend geraakte, ook al was het destijds erg zwaar,” aldus Sainz. “Ik probeerde het positieve eruit te halen. Een tweevoudig wereldkampioen als vader hebben maakte van mij een betere rijder.”

Mick Schumacher maakt volgens Sainz jr. momenteel hetzelfde mee als hijzelf, al is de druk op Mick Schumacher zijn schouders ongetwijfeld nog groter.

“Ik denk dat Mick Schumacher de voorbije weken ook enorm veel aandacht kreeg omwille van zijn F1-test en daarom voel ik met hem mee. Soms is media-aandacht ook niet slecht. Ik denk dat hij zich momenteel op een goede plaats bevindt,” besloot Sainz.

Volgens Sainz was het een erg moeilijke periode toen hij nog erg jong was. De Spanjaard kan zich dan ook goed inbeelden hoe Mick Schumacher zich als zoon van een zevenvoudig F1-kampioen moet gevoeld hebben en nu nog steeds voelt.

“Kinderen zijn soms erg gemeen,” aldus Sainz. Je wil die gast verslaan, je wil de zoon van Carlos Sainz meer dan alle anderen verslaan gewoon omdat zijn vader of ook anderen aan het kijken zijn. Toen ik nog erg jong was hield ik daar echt niet van,” besloot Sainz.

Speel mee met het GP van Emilia-Romagna Spel (Min. 400 euro aan prijzen)

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België