Sainz na aanrijding door Kvyat: “Hij moest geduldiger geweest zijn”

14 april 2019 — Carlos Sainz gelooft dat Daniil Kvyat het wat rustiger aan moest doen tijdens de openingsronde van de GP van China. De Rus crashte tegen beide McLarens van Norris en Sainz. Een 14de plaats was dan ook het resultaat voor Sainz.

Carlos Sainz en teamgenoot Lando Norris werden gedwongen om als laatste rond te rijden in beschadigde wagens nadat Daniil Kvyat in de openingsronde met hen contact maakte.

Kvyat werd als schuldige bestraft door de stewards met een drive-through penalty. Kvyat en Norris moesten uiteindelijk de strijd staken, terwijl Sainz zich wel nog naar de 14de plaats kon werken.

“We waren allemaal aan het vechten om positie in de zesde bocht”, verklaart Sainz. “Laat ons zeggen dat iemand het niet zo leuk vond om naast elkaar uit bocht zes te komen. Hij besloot dan ook om zijn wagen breed to maken en veroorzaakte zo een soort kettingbotsing.”

“Ik ga niet vragen om een straf voor een andere rijder. Ik vraag alleen maar om wat meer geduld tijdens de openingsronde”, zegt de Spanjaard terwijl hij zijn rust bewaart.

“Het is namelijk een erg lange race in Shanghai en er zijn voldoende mogelijkheden om in te halen. Kijk naar Albon, hij eindigde in de punten nadat hij van uit de pitstraat vertrok. De eerste ronde is natuurlijk erg belangrijk, maar dat toont aan dat je rustig moet blijven, want de race is lang.”

Toch benadrukt Sainz dat hij geen probleem heeft met Kvyat: “Ik denk wel dat hij beseft dat hij fout was. Hij zal de beelden bekijken en hopelijk zijn les er uit leren.”

Ook Norris was natuurlijk niet blij dat hij de lucht in werd gekatapulteerd.

“Het was duidelijk dat hij Carlos de bocht afsneed”, verdedigt Norris zijn teamgenoot. “Hij moest gezien hebben dat ik vlak voor hem en naast Carlos reed. Ik was bijna ver genoeg van hen om niet betrokken te raken, maar het contact tussen Kvyat en Carlos verknoeide ook mijn race. Jammer genoeg kon ik er helemaal niets aan doen.”

“Kvyat zorgde ervoor dat onze twee wagens niet meer konden strijden voor de punten en dat is heel jammer. Want punten waren volgens mij wel mogelijk. Het is nooit leuk om contact te hebben met iemand, maar het is frustrerend dat een rijder beide McLarens uit de race reed.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België