Sainz: “McLaren kan zich terug in de strijd mengen”

26 maart 2019 — Volgens Carlos Sainz heeft McLaren tijdens het eerste raceweekend in Australië bewezen dat het zich opnieuw in de strijd van het middenveld kan mengen.


Tijdens de eerste kwalificatie slaagde Lando Norris erin om zich als achtste te kwalificeren terwijl Sainz daar niet in slaagde. Desondanks is de Spanjaard positief gestemd en vindt hij dat McLaren in Australië al bewezen heeft een mooie stap vooruit te hebben gezet.

“McLaren bevond zich eind vorig jaar ver verwijderd van de middenmoot, zo’n drie à vier tienden en het ziet er naar uit dat we ons terug in de strijd van het middenveld gebracht hebben, wat aantoont welk ongelooflijk werk het team en de fabriek gedaan hebben,” aldus Sainz.

Daar waar er na de wintertests in Barcelona nog twijfels waren over het eventueel doorstoten naar Q3 slaagde McLaren er in Australië dus wel in. Het laat volgens Sainz het beste vermoeden voor de komende races.

“Na de tests in Barcelona waren we niet zeker dat Q3 mogelijk was maar ik denk dat Australië aangetoond heeft dat we daartoe in staat zijn en dat meteen vanaf Q1. Wat mij persoonlijk betreft had ik in Q1 het idee dat we kans maakten op een plaats in Q3, iets dat McLaren niet gelukt is sinds Monaco. Dit toont aan groot de progressie is die McLaren geboekt heeft.”

“Het betekent niet dat we in Bahrein of China daarom absoluut in Q3 zullen zitten, het toont aan dat we ons terug in de strijd van het middenveld gemengd hebben. Het is nu een kwestie van zo goed mogelijk de rondjes te rijden en zo goed mogelijk alles te doorlopen. De afstelling van de wagen zal optimaal moeten zijn want het zal ook overal erg close zijn.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België