logo
 

Sainz: “McLaren vergelijkt zich met Mercedes en Ferrari”

03 mei 2019 — McLaren-rijder Carlos Sainz meent dat McLaren zich vooral op de drie topteams moet focussen en niet op de overige teams in het middenveld. Enkel zo kan McLaren terug naar de top geraken.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door McLaren (@mclaren) op

Het McLaren F1 team lijkt dit seizoen duidelijk een stap vooruit te hebben gezet. Daar waar het vorig jaar in de achterhoede van het middenveld aan het strijden was vinden we McLaren nu steeds meer vooraan in het middenveld.

In Azerbeidzjan slaagde McLaren er voor het eerst in een jaar in om met beide wagens in de punten te finishen. Niet alleen een serieuze mental boost maar ook erg goed voor de strijd in het kampioenschap bij de constructeurs.

McLaren staat momenteel vierde in het constructeurkampioenschap en dat met achttien punten. Uiteraard is de voorsprong op de overige teams eerder beperkt, maar volgens Sainz moet McLaren niet naar hen kijken maar naar de topteams.

“We moeten ons op zowat elk vlak verbeteren,” aldus Sainz. “We kijken immers naar Mercedes, we kijken waar zij zich bevinden. We kijken ook naar Ferrari en wanneer je naar de data kijkt dan zie je dat onze wagen op elk vlak beter moet.”

Het ultieme doel van McLaren is om terug tot de absolute top te behoren. Dat het momenteel vooraan het middenveld meestrijd is mooi, maar de ambities liggen dus duidelijk hoger dan dat.

“Wanneer we ons vergelijken met het middenveld dan moeten we ons slechts een beetje verbeteren om de beste te zijn. We vergelijken ons daar echter niet mee. We vergelijken ons met een wagen die momenteel een seconde sneller is. Dat is ons doel, we moeten ons dan ook op elk vlak verbeteren,” besluit Sainz.

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België