Sainz moet nu al tweede MGU-K gebruiken: “Hopelijk is het probleem opgelost”

28 maart 2019 — Slechts nieuws voor McLaren-rijder Carlos Sainz. De Spanjaard moet tijdens de tweede race van het seizoen al zijn tweede MGU-K in gebruik nemen.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Carlos Sainz (@carlossainz55) op

Nadat Sainz tijdens de eerste race van het seizoen moest opgeven volgt er in de aanloop naar de race in Bahrein nog meer slecht nieuws voor Sainz. De Spanjaard moet immers zijn tweede exemplaar van de MGU-K in gebruik nemen.

Sainz en McLaren moeten bovendien hopen dat de oplossingen die ze voorzien hebben in Bahrein ook daadwerkelijk goed werken. Dat valt immers nog af te wachten.

“Hopelijk bekijkt Renault het verder, ze hebben er de voorbije dagen naar gekeken en ze hebben hopelijk ook de oorzaak van het probleem gevonden,” aldus Sainz in Bahrein.

“We hebben enkele oplossingen voor deze race en we zullen moeten afwachten of ze werken of niet. Het klopt dat we er enkele problemen mee hadden tijdens de wintertests, het is dus een zwak punt van onze wagen.”

De McLaren MCL34 bevat duidelijk nog enkele kinderziekten, iets waaraan McLaren hard zal moeten werken.

“We moeten blijven werken en er voor zorgen dat we niet nog meer punten weggooien want dat hebben we in Australië gedaan.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België