Sainz na opgave: “Aanrijding met Verstappen was niet de oorzaak”

31 maart 2019 — Carlos Sainz blikt teleurgesteld terug op zijn GP van Bahrein. De Spanjaard moest kort voor het einde van de race opgeven.


Sainz kende een goede start van zijn race en kon op een bepaald moment in de race zelfs de strijd aangaan met Max Verstappen. Allemaal bemoedigende signalen maar in tegenstelling tot teamgenoot Lando Norris moest Sainz Bahrein zonder wk-punten verlaten.

“Het is erg teleurstellend hoe alles is uitgedraaid vandaag. Ik kende een goede start en ik had tijdens de openingsronden van de race een goede snelheid. Dat zorgde ervoor dat ik de eerste vijf wagens kon volgen,” blikt Sainz terug op zijn race.

“Ik probeerde vervolgens Verstappen in te halen, ik probeerde het langs de buitenkant en werd geraakt. Ik geraakte het slechts uit de strijd want ik had een lekke band. Uiteindelijk moest ik opgeven maar dat kwam door een andere reden, het is dan ook erg teleurstellend.”

“Ik leek op weg naar punten maar het draaide niet goed uit. Positief is echter dat de wagen goed aanvoelde en dat Lando mooie punten voor het team wist te behalen. Mijn felicitaties. In China zullen we er opnieuw staan,” besloot Sainz.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België