Sainz: “Ongelooflijk dat ik met McLaren mijn sterkste F1-seizoen ooit heb behaald”

08 december 2019 — Carlos Sainz zat een jaar geleden met veel vraagtekens toen zijn overstap naar McLaren bekend werd gemaakt. Nu kan hij echter met een erg goed gevoel terugblikken op zijn eerste seizoen bij McLaren.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door McLaren (@mclaren) op

Sainz had naar eigen zeggen van in het begin echter een goed gevoel bij McLaren. De Spanjaard geloofde in het project van McLaren en zag zijn keuze beloond met zijn beste F1-seizoen ooit.

“Ik had een goed gevoel toen ik naar McLaren ging, ook al zag het er eind 2018 niet veelbelovend uit,” vertelde Sainz tegenover de officiële F1-website.

“Ik had enkele gesprekken met engineers en ook met heel wat andere mensen. Het project op zich gaf me goede vibes.”

Vergeleken met een jaar geleden is er bij McLaren volgens Sainz erg vele veranderd. Het McLaren nu is compleet anders dan het McLaren waarvoor Fernando Alonso en Stoffel Vandoorne reden.

“Ik weet niet of het iets te maken heeft met de resultaten maar de goede vibes vertaalden zich snel in resultaten,” aldus Sainz. “Ook verandering in aanpak bij McLaren en een grote wijziging in de structuur van het team hielp daarbij.”

“We slaagden erin om vierde te eindigen bij de teams, we behaalden ons eerste podium in jaren, en plots lijkt het de juiste beslissing om naar McLaren te gaan.”

Tegen het einde van het seizoen had Sainz bovendien ook nog een persoonlijke motivatie om tot het einde voluit te gaan.

“Ik wou voor mezelf de zesde plaats in het rijderskampioenschap behalen, meer dan wat dan ook.”

“Ik herinner me eind vorig jaar en dat ik naar McLaren zou gaan terwijl ik niet wist wat ik met het team zou kunnen bereiken. Nu, een jaar later, heb ik het sterkste seizoen uit mijn carrière behaald en het was ook het sterkste seizoen van McLaren in een lange tijd,” besloot Sainz.

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België