Sainz: “Renault-motor heeft duidelijk een stap vooruit gezet”

25 maart 2019 — Volgens McLaren-piloot Carlos Sainz heeft de Renault-motor duidelijk een stap vooruit gezet, zo laat de Spanjaard weten in de aanloop naar de race in Bahrein.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Carlos Sainz (@carlossainz55) op

“Ik voel een verandering ja,” aldus Sainz. “Ik voel een stap vooruit, een stap in de juiste richting.”

“Ik denk dat we nog steeds wat achterstand hebben op de motoren van Ferrari en Mercedes, maar het voelt zeker en vast alsof we nu iets hebben waarmee we kunnen strijden.”

Sainz is als voormalig Renault-rijder goed geplaatst om de huidige motor te vergelijken met die van vorig jaar, ook al rijdt Sainz nu voor McLaren.

“Ik heb vier jaar ervaring in de Formule 1 en tijdens die vier jaar was ik op de rechte stukken steeds zo’n 10 km/u trager. Om dan nu in Melbourne te verschijnen en slechts twee à drie km/u trager te zijn dan de topteams is een erg bemoedigend scenario.

“Renault lijkt enkele duidelijke ideeën te hebben wat betreft het ontwikkelen van de motor doorheen het jaar. Daarvoor moet ik Renault loven, ze lijken immers eindelijk de stap vooruit te hebben gezet die ze eigenlijk twee jaar geleden al hadden moeten doen,” besloot Sainz.

Jammer genoeg voor Sainz moest hij tijdens de race in Australië uitgerekend opgeven door een probleeem met de MGU-K van zijn Renault-motor.

Hou het veilig: Shop online en steun F1journaal.be!!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België