“Samenwerking met Ferrari is een mes dat langs twee kanten snijdt”

24 mei 2016 — Het Haas F1 team startte het seizoen bijzonder sterk, wat waarschijnlijk ook deels toe te schrijven was aan de samenwerking met Ferrari. Toch volgt er nu ook kritiek op die samenwerking.


Het Haas F1 team had een ruime voorbereidingsperiode voor haar debuut in de Formule 1 en werkt ook op technologisch vlak samen met Ferrari. Ferrari levert immers verschillende onderdelen aan het Haas F1 team.

Bij Haas zijn ze erg tevreden over de samenwerking met Ferrari al zijn er volgens de renstal ook nadelen aan de samenwerking verbonden.

“Het bezorgt ons enkele problemen,” aldus Rob Taylor, het hoofd van de ontwerpafdeling bij Haas. “We krijgen heel wat informatie van Ferrari maar ze geven die info alleen wanneer ze die info uiteraard zelf weten. Over al de onderdelen die we bij Ferrari afnemen kunnen we dus niet ver vooruit een beeld vormen.”

“Normaal heb je één of ander idee of concept alvorens je het effectief in de praktijk gaat brengen en er een volwaardig ontwerp van maakt. Door de overeenkomst die we met Ferrari hebben zien we sommige onderdelen pas wanneer ze wel doordacht zijn en bijna vervaardigd worden. Het is dan ook een mes dat langs twee kanten snijdt.”

“Je moet het werk niet doen maar je moet later op iemand anders zijn werk reageren dan ook nog eens later dan dat je normaal doet,” besluit Taylor.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België